Internettips för snabbare och bättre internet på hemmaplan

Du har visserligen en fantastiskt snabb bredbandsanslutning som du är mäkta stolt över, men ändå segar ditt internet så otroligt ibland. Detta kan bero på en mängd olika saker, som det är svårt att ha koll på, men som kanske inte är riktigt så krångliga som du föreställer dig. Det du först kollar upp är att inte din dator har en massa Spyware, Adware och – hjälp! – virus. Dessa använder nämligen din internetanslutning för att skicka ut en massa skräppost. Internettips för optimering av anslutningenEtt antivirus-, och ett antispywareprogram är ett internettips på hur du råder bot på de här problemen. Möjligen fungerar ditt internet riktigt snabbt igen så fort du fixat till de här sakerna.

Ett annat internettips är att syna vilken webbläsare du har. Det finns en del äldre webbläsare som inte är roligare att ha att göra med, men Firefox och Chrome är det däremot många användare som laddat ned gratis och är mycket nöjda med. Ytterligare ett internettips är att aktivera Flashblocker som standard på din dator. Då slipper du alla de reklamtillägg som gör till exempel nyhetssidor så sega att öppna.

Flera internettips hittar du på nätet

Det finns så klart fler möjliga felsökningar du kan göra för att eliminera de aspekter som gör ditt internet alltför långsamt för sin egentliga hastighet. Bästa stället att leta efter specifika internettips är på nätet. Det finns hur många bloggare som helst som är specialister på internet och datorer och yttrar sig i den här frågan.

Ett sista internettips för dig som har bredband är att kolla den egentliga hastigheten. Om du har ADSL finns det verktyg med vars hjälp du kan kolla hur snabbt det egentligen fungerar. Möjligen ligger det en bra bit ifrån den maxhastighet som leverantören aviserar. Om så finns det även verktyg som du kan trimma upp den här hastigheten för din dator med.